Muziektheater Hollands Diep Nieuwsbrief december 2013
 
Beste Vrienden van Muziektheater Hollands Diep,

Voordat wij het nieuwe jaar ingaan, willen wij u graag op de hoogte stellen van ons laatste nieuws.

Klaagliedjes
Op 22 november ging de voorstelling Klaagliedjes in wereldpremière in het Energiehuis. De voorstelling is zeer enthousiast ontvangen door publiek en pers. Bezoekers vonden de voorstelling 'betoverend', 'een prachtbelevenis', 'uniek' en 'zeer de moeite waard'. Op de enquête die onze bezoekers na afloop van de voorstelling invulden, beoordeelde maar liefst 92,3% de voorstelling als goed of zeer goed.
Ook de pers prees Klaagliedjes. Fijnproeverssite Place de l'Opera schrijft: "De kracht van Klaagliedjes is, naast de stijlvolle enscenering, dat het nergens sentimenteel wordt. [...] Cilia Hogerzeil creëert in haar voorstelling een driedimensionale poëzie, met veel aandacht voor het woord en de klank. De niet voor de hand liggende bezetting van de stemmen blijkt een gouden greep."
De Groene Amsterdammer spreekt over 'prachtmuziek' en 'zinderende vocalen', en vindt Klaagliedjes 'een juweel'. De hele recensie van De Groene Amsterdammer leest u hier.
Binnenkort kunt u een korte audiovisuele impressie van de voorstelling op onze site vinden.

Opera Boris Godoenov van Moessorgski, i.s.m. het Dordrechts Museum
Speeldata: 25 april, 27 april, 30 april en 1 t/m 4 mei 2014.
In samenwerking met het Dordrechts Museum maken wij een nieuwe operavoorstelling van de wereldberoemde Russische opera van Moessorgski, Boris Godoenov. Met het Hexagon Ensemble, een uitgelezen cast van solisten en een projectkoor van gevorderde amateurs.
De muziek wordt speciaal voor deze gelegenheid bewerkt voor een kleine bezetting door Leonard van Goudoever. Uitgevoerd in het kader van 200 jaar Koninkrijk, voor de tentoonstelling in het Dordrechts Museum, Willem II, Kunstkoning. Deze tentoonstelling is inmiddels geopend in de Hermitage in St. Petersburg en reist begin maart naar Dordrecht. Een unieke tentoonstelling: na Dordrecht alleen nog in Luxemburg te zien.
Alle voorstellingen vinden plaats in het Energiehuis en worden voorafgegaan door een theatrale opening in de tuin van het Dordrechts Museum. Bij slecht weer binnen in het museum.
Kaarten zijn al verkrijgbaar.

Audities voor koor Boris Godoenov
Voor het koor van Boris Godoenov zijn wij op zoek naar 30 gevorderde amateurzangers (SATB). Audities zijn op 4 en 11 januari. Aanmelden: mail naar secretariaat@hldiep.nl. Verspreid u dit bericht vooral onder eventuele geïnteresseerden! Meer informatie, o.a. over het repetitieschema voor het koor, is te vinden op onze website www.muziektheaterhollandsdiep.nl


Wij danken u heel hartelijk voor uw steun in dit afgelopen jaar en wensen u hele fijne feestdagen. Tot ziens in het nieuwe jaar!

Namens bestuur en medewerkers,
Cilia Hogerzeil
 
Aan- en afmelden voor deze nieuwsbrief