De Stilte van Saar | MuziektheaterWereldpremière: 22 februari 2013
Speeldata:
23 februari, 1-3 maart, 8-10 maart 2013
Locatie: Energiehuis Dordrecht

In samenwerking met: VOCAALLAB
Nieuwe operacompositie:
Vanessa Lann
Tekst: Erik-Ward Geerlings
Muzikale leiding: Romain Bischoff
Regie: Cilia Hogerzeil

 
  De Stilte van Saar

ik ben een raadsel
een invuloefening
een profiel op een netwerksite
ik leef achter glas
vul me maar in

Nieuw muziektheaterstuk over Saar, een jong meisje dat uitblinkt in normaal zijn. Totdat de aanpassing aan de buitenwereld haar opbreekt en zij in een crisis belandt. Ze beweegt niet meer, ze zwijgt en verzinkt in een diepe droomwereld. Daar wordt ze door een brutale Vlieg uitgedaagd om in beweging te komen, en ze begint aan een heftige innerlijke reis. Op zoek naar wie zij is en wie zij wil zijn.

Een prikkelend en actueel verhaal over een meisje dat zichzelf is kwijtgeraakt, omdat ze zichzelf alleen maar kan zien door ogen van anderen. Beleef de wereldpremière van dit gloednieuwe muziektheaterstuk in het Energiehuis in Dordrecht!

Leeftijd vanaf 16 jaar. Bekijk hier de flyer.

Er is van alles te beleven rondom de voorstellingen van 'De Stilte van Saar'!

Inleiding
Voorafgaand aan iedere voorstelling vindt er een inleiding plaats. Op 22 en 23 februari en op 1, 2, 8 en 9 maart wordt de inleiding verzorgd door Cilia Hogerzeil, de regisseur van De Stilte van Saar. Deze inleidingen starten om 19.15 uur. Als u de inleiding wilt bijwonen, dient u om 19.00 uur aanwezig te zijn. Bij de inleidingen op vrijdag en zaterdag is er beperkt plaats.

Publiek kan voor aanvang bij binnenkomst in het Energiehuis intekenen bij de kassa/genodigdenbalie. Vol = vol!

Op 3 maart wordt de inleiding verzorgd door een deskundige op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg die in het bijzonder ingaat op psychische problemen bij jongvolwassenen.
Op 10 maart wordt de inleiding verzorgd door componiste Vanessa Lann en librettist Erik-Ward Geerlings.
Deze inleidingen starten om 14.45 uur en u dient om 14.30 uur aanwezig te zijn.

Voorprogramma: jongerenproject 'It's my Voice'
In samenwerking met Stichting ToBe organiseren wij een uitgebreid workshoptraject voor jongeren die net zo veel van beeld en muziek houden als wij! De jongeren laten zich inspireren door 'De Stilte van Saar'. Aan het begin van iedere voorstelling presenteren zij hun eigen liedjes en films over het thema van 'De Stilte van Saar'.


Praktische informatie voor bezoek aan ‘De Stilte van Saar’


Met financiële steun van tot op heden:

   


Dordrecht Markting, Iona Stichting, Stichting Swart-van Essen, Stichting Lira fonds, Drechtsteden, Stichting Zabawas, Van der Mandele Stichting, Stichting John Kasander, Verenigde Feteris De Baan en Semper Labor Stichting, ToBe en Vrienden van Muziektheater Hollands Diep.
 
Terug naar overzichtTerug naar overzicht