de Waterman | Muziektheater


  Speelperiode: apr '09 - mei '09
Nieuwe operacompositie:
Hans Koolmees
Tekst: Erik-Ward Geerlings
Muzikale leiding: Jurjen Hempel
Regie: Cilia Hogerzeil
Locatie: Energiehuis Dordrecht
‘Wereldpremière’

Een bewerking van het gelijknamige boek De Waterman van Arthur van Schendel. In samenwerking met het DoelenEnsemble onder leiding van Jurjen Hempel. Kameropera met solisten en vocaal ensemble met wisselende rollen. De opera wordt uitgevoerd in het Ketelhuis van het Energiehuis in Dordrecht.

Misschien het meest Hollandse verhaal ooit geschreven. Want behalve over water, gaat de Waterman ook over dat andere oer hollandse aspect: de religieuze twisten! Niet bepaald vrolijk, maar wel intrigerend door de nooit ophoudende behoefte in Nederland om tot in details met elkaar overhoop te liggen, of men nu agnost is of tot het geloof der Vaderen behoort! Een actueel verhaal voor nieuwe en oude Nederlanders!

`Als ik hier met mijn blote voeten in de modder sta, dan voel ik dat ik hier niet weg zou kunnen. Er komt iets uit, dat je door het merg gaat` (Arthur van Schendel, De Waterman).

Voorprogramma operavoorstellingen
Filmdocumentaire SCHIPPERSKIND
Schipperskinderen hebben een documentaire gemaakt met hun visie op het schippersleven. Met medewerking van de schippersinternaten De Singel in Dordrecht, Julia in Zwijndrecht en De Meerpaal in Capelle a/d IJssel. Regie en begeleiding door Chai Locher. Voorafgaand aan alle opera-voorstellingen.

Lezing over Arthur van Schendel door Kester Freriks en Jan Siebelink. Kester Freriks is schrijver en biograaf van Arthur van Schendel. Jan Siebelink verwierf grote bekendheid met zijn roman Knielen op een bed violen, thematisch verwant aan De waterman. Inleiding op de opera door de regisseur Cilia Hogerzeil.

 Flyer
Meer info

Overheid
 

Fondsen

  
 


Klok Korsmit Tacke Fonds
LIRA fonds

Bedrijfsleven
ABN Amro Dordrecht
Drukkerij RAD
Rabobank Drechtsteden


Bent u nieuwsgierig naar mogelijkheden voor sponsoring?
U kunt hiervoor contact opnemen met onze PR medewerkster Conny Yap, T (06) 28771217
Terug naar overzichtTerug naar overzicht